Tot voor kort stond de Scandinavische keuken bekend als foute boel. Maar de Nieuwe Scandinavische Voeding lijkt het mediterrane voedingspatroon nu naar de kroon te steken.
Editorial: Liever écht koken
Wetenschap & Voeding
Nieuwe Scandinavische Voeding
Het interview: Jim Sauter, oogarts
Scandinavisch ontspannen?
3 x kikkererwt: koud, warm, koud
Ortho Cuisine: Dat ándere witte goud
Tot voor kort stond de Scandinavische keuken bekend als foute boel. Maar de Nieuwe Scandinavische Voeding lijkt het mediterrane voedingspatroon nu naar de kroon te steken.
Peulvruchten zijn een bron van eiwitten, vezels en voedingsstoffen. Daarom ruim baan voor de peulvrucht uit de ‘Oude Wereld’: de kikkererwt.
‘Hoe combineer ik de zorg voor mijn kleinkinderen met die voor mijn bejaarde ouders?’ Met die vraag worstelen steeds meer 55-plussers.
We zijn erg selectief geworden in wat we eten. Je zou zelfs kunnen zeggen dat onze maaltijden tamelijk eentonig zijn. Wilt u een paar suggesties?